söndag 24 juli 2011

När lungorna fylls med vatten som i Titanic

Och vi drunkar som Titanic. Vi hoppar som självmordshatade Worldtrade Center offer från översta våningen. Vi dör tillsammans du och jag. Och det enda som betyder något i hoppet, i stunden då lungorna fylls med vatten är att din hand finns i min och att våra andetag avslutas i samma, precis samma sekund.

Tvåsamheten. Den dödar oss. Dödar allt vi hade en gång. Dödar kärleken, blommorna i vasen och till och med den djävulska getingen med nio liv som bebott vår lägenhet i två helvetes månader. Igår dog den med oss. Vi är två spöken i en spökstad och allt vi har är varandra. Som på film. Som alla små fina flickor och pojkar drömmer om. Att få lämna livet tillsammans med den du älskar. Men vi älskar inte. Vi hatar.

För igår när vi beslöt oss för att vi för alltid skulle vara vi. Så dödade jag dig av skräck. Av skräcken att det för alltid skulle vara vi. Av skräcken av att få en volvo och en husvagn där vi skulle spendera alla våra somrar tillsammans. Där jag skulle svettas och laga makaroner med frysta köttbullar till middag till våra två barn. Där du skulle vara ute och supa och knulla någon könssjukdomssmittad hora. Jag dödade dig av skräcken av ett liv tillsammans med dig.
Du den enda personen som varit i mig.

Men det är inte det värsta när jag högg dig med kökskniven som en sinnesjukkvinna från film så kände jag hur hjärtat plötsligt hoppade ur bröstet och slutade att slå. Du log ett hånfullt leende medan hela din kropp tömdes på blod och jag sakta somnade in bredvid dig. I samma, precis samma sekund som du.

Inga kommentarer: